Mihovilići 15, Vantačići
51511 Malinska
Croatia

+385 51 61 90 34 

+385 95 9149 371

e-mail: info@apartmani-katic.com

EN
-
HR
-
DE
-
IT
O destinaciji

 

Vantacici

Vantačići

Vantačići su sve donedavno bili malo mjesto ribara i težaka, a danas traženo turitičko mjesto vrijednih i gostoljubivih ljudi u kojem se svaki gost osjeća dobrodošlim.
Vantačići su smjesteni na obali šumovitog zaljeva između Malinske (2 km) i Porta (1 km). Sva tri mjesta su povezana prekrasnom pješačkom obalnom stazom koja vijuga po obali uz plaže i borove.

Vantačići su mjesto «kao stvoreno» za bijeg od svakodnevnice, odnosno stresa i buke gradskog života zbog mira, zelenila i čistog mora. Gostima koji borave u Vantačićima su na raspolaganju nekoliko ribljih rastorana, a i dvije trgovine s živežnim namirnicama.

Također se u Vantačićima postoji lučica sa cca 150 vezova (sigurna od oluje).

 

Malinska

Malinska

Još su austrijski plemići predvođeni Rudolfom von Habsburg otkrili Malinsku kao iznimno lijepo mjesto kao stvoreno za opuštanje od gradke buke i stresa.
Sve ono o čemu ste sanjali za svoj odmor: smaragdnoplavo more, zelenilo borova, lahor maestrala, šljunčana plaža u tišini ljetnog jutra . . . .
Takav čisti užitak doživjeti ćete u Malinskoj (ili u obližnjim Vantačićima) biseru otoka Krka i Kvarnerske rivijere.

Više od stotinu godina Malinska je omiljeni cilj svima koji traže ljepotu, mir i zdravlje. Iznimno blaga klima prostranog zaljeva omogućuje odmor ljeti i zimi, a duge šetnice, obilje mediteranskog bilja, skrovite plažice, sportski sadržaji i kvalitetni smještajni kapaciteti čine Malinsku atrktivnim turističkim odredištem u svako doba.

Glavna su obilježja blage klime oko 260 sunčanih dana u godini (2200 sunčanih sati godišnje) i prosječna spanjska temperatura mora od čak 25 C! More je toplo i ugodno za kupanje u Malinskoj i u Vantačićima zbog pozicije u zaljevu - nema jakih strujanja i zbog relativno plitkog mora. Zbog toga sezona kupanja u moru u Malinskoj i u Vantačićima traje punih 6 mjeseci (svibanj – listopad).

 

Otok Krk

Otok Krk

Krk je najveći i nasjeverniji otok na Jadranu. Smješten na 45 paraleli sjeverne zemljopisne širine, ujedno najbliži jadranski otok zemljama središnje i sjeverne Europe. Otok Krk se nalazi u Kvarnerskom zaljevu, najveći je otok na Jadranu, površine 409,9 km2.
Krk je odlično prometno povezan:
- Cestovni put – Krčki most (dug 1309 m)
- Zračni put – aerodrom Krk (smješten na sjevernom dijelu otoka u blizini Omišlja)
- Morski put – nautičarima je otok Krk također lako dostupan, uz trajektne linije prema obižnjim otocima Cresu i Rabu

Najviši vrh: Obzova (569 m). Oko otoka se nalazi dvadesetak otočića, hridi i grebena: Prvić, Galun, Zec, Plavnik, Kormati, Košljun, Sv. Marko i dr.. U 68 naselja na otoku živi 16.402 stanovnika.

Reljef: Krški, sa zanimljivim krškim oblicima: špiljama i pećinama (Biserujka kod Dobrinja), dolcima i škrapama. Središnjim dijelom Krka se pružaju plodna polja: Omišaljsko, Dobrinjsko, Vrbničko i Bašćansko.

Obala: Dobro razvedena, s mnogim zaljevima, uvalama i prirodnim šljunčanim plažama. Najveći zaljevi su Soline (ljekovito blato) i Puntarska draga.

Klima: Ugodna i blaga mediteranska klima. Prosječna ljetna temperatura zraka 22,8 C, mora 23-25 C. Glavni vjetrovi: bura, jugo i maestral. Prema broju sunčanih sati u godini (2 500), Krk se ubraja u najsunčanije dijelove Europe.

Vode: Na otoku se nalaze dva jezera: Jezero i Ponikva, te tri rijeke: Veli ili Dobrinjski potok, Vretenica i Vela Rika.

Vegetacija: U asredišnjem i zapadnom dijelu otoka prevladavaju šume, te uzgojene kulture mediteranskog voća i povrća, vinograda i maslinika. Sjeverni i južni Krk čine kamenjari i pašnjaci.

Krk je najveći hrvatski otok bogate kulturno povijesne baštine nastanjen još od antičkog doba o čemu svjedoče brojni spomenici kulture, koje njegovi stanovnici ponosno pokazuju svojim posjetiteljima. Među najpoznatije, ubrajaju se otočki kašteli u Krku, Omišlju i Dobrinju, sa ostacima kamene urbane jezgre koja i danas predstavlja središte zbivanja tih mjesta. U prošlosti je bio koljevka hrvatske pismenosti (Baščanska ploča, najstariji pisani spomenik na glagoljici iz 1100 godine), a danas je omiljeno turističko odredište koje čeka da ga otkrijete.

Udahnite opojni miris kadulje, uživajte na šljunkovitim plažama koje zapljuskuje bistro more, a zatim upoznajte neki od otočnih plesova. U kraju gdje se sočno grožđe pretvara u glasovito vino – vrbničku žlahtinu, otkrijte svoj zlatni otok – otok Krk!

Otok Krk zovu «zlatnim otokom» jer su pješčane plaže, zalasci sunca, vino, maslinovo ulje i med oslikani nijansama boje raskoši. Turizam na otoku Krku isprepliće se s primorskim šarmom malih mjesta kao što su Malinska, Krk, Punat, Vrbnik ili Baška. Posjetite li bilo koje od mjesta na Krku, šetati ćete uskim uličicama i upoznavati šarm Krka. Sat ovdje ipak nije stao pa ćete moći roniti, jedriti, voziti bicikl ili surfati – domaćini su mislili na sve.

Zlatna vrbnička žlahtina je vino koje će jako dobro prijati uz tradicionalna jela od ribe i školjaka, začinjena finim maslinovim uljem.

 

 

 

 

 
 

 

Listino prezzi per la stagione 2015. è stata pubblicata!

 

 
 
di destinazione

Vantačići iz zraka

Vantačići su smješteni na šumovitoj obali između Malinske (2km) i Porta (1km) ...

>>više

Marina Vantacici

Marina Vantačići

...

>>više

Malinska

Malinska je otkrivena još od strane Austrijskog plemstva predvođenim Rudolfom von Habsburgom ...

>>više

Krk je najveći i najsjeverniji otok Jadranskog mora. Nalazi se na 45-oj paraleli ...

>>više

Links

© 2008. apartmani-katic.com

 - Login